Discord İşlevsel Botları Keşfediyoruz #Probot

Discord İşlevsel Botları Keşfediyoruz #Probot

Discord İşlevsel Botları Keşfediyoruz #Probot

Merhaba değerli blog okurlarım Discord işlevsel botlar serimizin birinci bölümünde Probottan bahsediceğiz.


BuradanProbotun resmi sitesine gidebilirsiniz sitede discord hesabınızla oturum açtıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir resim çıkacaktır, sunucunuza eklemediyseniz Discorda Ekle butonundan ekleyebilirsiniz eğer sunucuzda Probot varsa Kontrol Paneline tıklayarak gerekli ayarlamaları yapacağımız sayfaya gidebiliriz.



Kontrol Paneli ekranımız altta göründüğü gibidir bu kısımdan günlük Probot kredilerimizi alabilir ve bu kredilerle profil arkaplanları alabilirsiniz onun dışında sunuculardaki yazdığınız kelimeye göre yükselen levellerinizi ve levellere göre sıralamanızı görebilirsiniz.



Sol kısımdan sunucumuzu seçip gerekli ayarlamaları yapmaya başlayalım.



Son 7 günün sunucu istatistiklerini bu ekrandan görüntüleyebilirsiniz.



Sunucuda geçerli olan prefixi ve sunucu dilini bu kısımdan ayarlayabilirsiniz.Probot globaldir birçok dili destekler.



Bu kısımdan sunucuda gömülü mesajlar oluşturabilirsiniz. Hadi bir tane örnek oluşturalım.



İşlevsellik kısmını kullanarak botun sunucudaki işe yarayan komutlarını öğrenebilir bu komutları açıp kapatabilirsiniz.



Moderasyon sekmesinden botun sunucudaki Yönetici yetkisine sahip kişilerin kullanabileceği bazı komutları açıp kapatabilir ve yönetici rollerini belirleyebilirsiniz.



Otomatik Moderasyon Probotu Probot yapan kısımdır diyebiliriz, bu kısımdan herhangi bir yönetici afk iken sizin yerinize otomatik moderatörlik yapar çok işlevsel bir özelliktir. Örneğin gecenin birinde sunucunuza birisi geldi ve chatte kendi sunucusunun linkini spamlamaya başladı işte bu kısımda probot devreye girerek o mesajları siler ve o kullanıcıyı sizin belirttiğiniz süre boyunca sunucuda sessize alır.



Karşılayıcı kısmından sunucuya yeni giren herhangi bir kişiye özel mesaj yada belirlediğiniz kanala mesaj gönderebilirsiniz örnek mesaj gönderimini resimde sizlere gösterdim.



Otomatik Yanıtlayıcı sekmesinden sunucuda belirttiğiniz mesajı yazan birisine Probot sizin belirttiğiniz cümleyi cevap olarak gönderir. Örnek aşağıdaki resimdedir.



Seviye sistemi sunucunuzdaki kullanıcıların chat ve ses aktifliği yaparak xp kazandığı bir sistemdir bu sistem ile sunucuzda kullanıcıları aktif tutma politikası izleyebilirsiniz, aktif olan kişilere belirli aktifliklerde "Bronz,Gümüş,Altın,Elmas" gibi roller sağlayarak sunucunun üye listesinde üst sıralara çıkmasını sağlayabilirsiniz.



Kayıtlar kısmı sunucuda yapılan her işlevi sizin belirlediğiniz kanallarda kayıt altına almayı sağlar. Örneğin birisinin yazıp sildiği mesajı bu sistem ile öğrenebilirsiniz.



Renkler kısmı sunucudaki renkleri ayarlamanızı sağlar.



Otomatik roller sekmesi sunucuya yeni katılan üyelere otomatik verilecek rolü ayarlar.Topluluktan gelen istekler doğrultusunda bu rolde yönetici yetkilerinden herhangi birinin olmaması gerekmektedir.



Tepki Rolleri sunucuda belirlediğiniz mesajdaki tepkiye tıklayan kullanıcılara verilip/alınabilen bir otomatik sistemdir, genelde sunucuya yeni giren kişilere sunucu kurallarını kabul ettirmek için kullanılır.



Müzik sekmesinden botun sunucudaki müzik komutlarını ayarlayabilir açıp kapatabilirsiniz.



Kontrol Paneli Kayıtları kısmından en son hangi moderatörün probot ayarlamaları yaptığını görebilirsiniz.



Mod eylemleri sekmesinden sunucunuzdaki moderatörlerin en son yaptıkları yasaklamaları, susturmaları ve uyarılarını görebilirsiniz.



Bu konumuzda Probotu tanımış olduk bir sonraki Discord Botlarını Keşfediyoruz konumuzda görüşmek üzere...